Podzimní LEGOLAND

Jako letošní podzimní akci jsme se rozhodli uspořádat pro děti výlet do Legolandu v německém Günzburgu, nedaleko od Ulmu. Zájezd pro nás zrealizovala na objednávku cestovní kancelář Čedok a Marta nám na cestu upekla bábovku.

Odjížděli jsme z Prahy 19. října ve dvě hodiny, do hotelu jsme docestovali asi v půl deváté večer. Po cestě jsme shlédli několik filmů, včetně oblíbeného „Stmívání“. Po večeři už byl čas jen na spaní. U velkých holek byla sice ještě chvíli „diskotéka“, ale netrvala dlouho. Ráno po snídani jsme se sbalili, dostali jsme na cestu balíčky s jídlem, abychom nestrádali, nastoupili do autobusu a vydali se směr Legoland. Byli jsme tam za chvíli. Přivítal nás sluníčkem zalitý Legoland. Prolezli jsme co se dalo, nejvíc toho stihl zřejmě Honzík s Odzerkem, kteří s Pavlem absolvovali let na Ninja netopýrech, pirátskou bitvu a skočili si i na člunu z vodopádu. Pravdou je, že ještě odpoledne měli navlhlé džíny. Všichni jsme viděli park s miniaturami velkých světových měst, ve kterých tekly řeky, jezdila auta a připravovala se letadla ke startu. Atrakcí bylo opravdu hodně, nedaly se všechny absolvovat, možná ani obejít. Někdo nakoupil Lego, někdo něco na zub, ale určitě si to všichni užili. Teplota na sluníčku se kolem jedné hodiny vyšplhala na neuvěřitelných 24 stupňů.

Po třetí hodině jsme nastoupili do autobusu a vraceli se zpátky do ČR. „Stmívání“ pokračovalo i po cestě domů. Jako vzpomínku na Legoland dostal každý přívěšek – Lego figurku. Byli s námi poprvé Lukáš a David, kteří se léčili ve FN Ostrava a Jakub s Bětkou ze sdružení, které pomáhá dětem s rozštěpovými vadami. Jsme rádi, že jeli s námi a doufáme, že se jim s námi líbilo.

V autobusu při zpáteční cestě zazněl dotaz: „Pojedeme na hory?“ Snad ano, dáme vědět hned, jak budou nějaké informace.

Děkujeme všem, kteří byli s námi a všem, kteří nám pomohli výlet zrealizovat.

Všem dospělým, kteří se zasloužili o bezproblémový průběh výletu, fotodokumentaci a dárečky pro děti moc děkuji. L.